pretraga  
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST Iznesene završne riječi u krivičnom postupku protiv ljekara specijaliste pedijatrije na pedijatrijskom odjeljenju bolnice „Zdravstvenog centra Brčko“
Štampaj

Broj:SuPK-1091/18
Brčko, 21.06.2018. godine

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Iznesene završne riječi u krivičnom postupku protiv ljekara specijaliste pedijatrije na pedijatrijskom odjeljenju  bolnice „Zdravstvenog centra Brčko“

 

Danas je pred Osnovnim sudom Brčko distrkta BiH održan glavni pretres u predmetu potiv optužene F.Š., ljekara specijaliste pedijatrije na pedijatrijskom odjeljenju bolnice „Zdravstvenog centra Brčko“  kojoj je stavljeno na teret da je kao doktor medicine obavljajući svoju djelatnost primjenila očito neprikladan način liječenja pa time, iz nehata, prouzrokovala znatno pogoršanje postojeće bolesti i zdravstvenog stanja kod maloljetne N.B., čime je počinila krivično djelo -teška krivična djela protiv zdravlja ljudi- iz člana 234 stav 3. u vezi sa krivičnim djelom – nesavjesno liječenje- iz člana 225. stav 3. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.
 
Na današnjem glavnom pretresu iznesene su završne riječi Tužilaštva Brčko distrikta BiH i  advokata Mirnesa Ajanovića, zastupnika porodice preminule maloljetne N.B.

U završnoj riječi postupajući tužilac je istakao, da je odluka o načinu liječenja preminule maloljetne N.B. bila samo na optuženoj F.Š. kao ordinirajućem dežurnom ljekaru, te je na sudu da, na osnovu svih izvedenih dokaza, donese pravilnu i zakonitu odluku.

U završnoj riječi advokat Mirnes Ajanović, kao zastupnik porodice preminule maloljetne N.B. pridružio se završnoj riječi tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH i zatražio donošenje osuđujuće presude za optuženu F.Š.

 Nakon završnih riječi Tužilaštva Brčko distrikta BiH i advokata oštećene porodice, sud je zakazao nastavak glavnog pretresa za 28.06.2018. godine na kojem će branilac optužene, advokat Osman Mulahalilović iznijeti završnu riječ.

 

Portparol
Pravosudne komisije
Brčko distrikta BiH
         Jelena Lakić