pretraga  
Zaključen glavni pretres u krivičnom postupku protiv ljekara specijaliste pedijatrije na pedijatrijskom odjeljenju bolnice „Zdravstvenog centra Brčko“
Štampaj

Број:СуПК-1122/18
Брчко, 28.06.2018. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
Закључен главни претрес у кривичном поступку против љекара специјалисте педијатрије на педијатријском одјељењу  болнице „Здравственог центра Брчко“

Данас је пред Основним судом Брчко дистрикта БиХ одржан главни претрес на којем је изнесена завршна ријеч браниоца оптужене Ф.Ш., љекара специјалисте педијатрије на педијатријском одјељењу болнице „Здравственог центра Брчко“  којој је стављено на терет да је као доктор медицине обављајући своју дјелатност примјенила очито неприкладан начин лијечења па тиме, из нехата, проузроковала знатно погоршање постојеће болести и здравственог стања код малољетне Н.Б., чиме је починила кривично дјело -тешка кривична дјела против здравља људи- из члана 234 став 3. у вези са кривичним дјелом – несавјесно лијечење- из члана 225. став 3. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.
У завршној ријечи адвокат Осман Мулахалиловић,  бранилац оптужене Ф.Ш.  затражио је доношење ослобађајуће пресуде за оптужену из разлога што дјело које се оптуженој ставља на терет није кривично дјело јер се у радњама оптужене нису остварила битна обиљежја кривичног дјела за које се оптужује.
Поступајући тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ и адвокат Мирнес Ајановић, заступник породице преминуле малољетне Н.Б. изјаснили су се на завршну ријеч браниоца оптужене и затражили доношење правилне и законите пресуде, још једном истичући да је одлука о начину лијечења преминуле малољетне Н.Б. била само на оптуженој Ф.Ш. као ординирајућем дежурном љекару.
Након завршне ријечи браниоца оптужене, суд је закључио главни претрес  и одредио објаву пресуде у овој правној ствари за понедјељак, 02.07.2018. године са почетком у 14:00 сати.

Портпарол
Правосудне комисије
Брчко дистрикта БиХ
Јелена Лакић